True Natural Bodybuilding

Bodybuilding Gyms en Fitness Centra in België, Vlaanderen en Antwerpen

Helaas zijn er tegenwoordig niet meer veel echte hardcore bodybuilding gyms in België waar men de geschikte uitrusting en fitness toestellen vindt die nodig zijn om optimaal aan bodybuilding te kunnen doen. Ik denk dat er hiervoor twee belangrijke redenen zijn: de afnemende populariteit van bodybuilding o.a. ten gevolge van de sterke associatie met doping, en de moordende concurrentie van grote fitnessketens (Passage, Healthcity, Basic-Fit, Go-Fit, etc.) die helaas niet de juiste toestellen in huis hebben om echt aan bodybuilding te kunnen doen.

Het is bijgevolg voor veel bodybuilders erg moeilijk om een goede hardcore bodybuilding gym te vinden in hun buurt. Ik heb het zelf herhaaldelijk ondervonden hoe frustrerend het is een geschikte gym te zoeken, gezien ik in Hasselt, Antwerpen, Brussel en Mechelen gewoond heb. Fitness centra vind je meestal in overvloed, maar een goede bodybuilding gym met een goede keuze van degelijke toestellen is meestal niet of zeer moeilijk te vinden.

Gezien de kwaliteit van de toestellen nochtans van cruciaal belang is om degelijke resultaten te bekomen als bodybuilder, is het erg belangrijk bij een echte goede hardcore bodybuilding gym te gaan in plaats van een gewoon fitness centrum. Ik wil hier toch nog even voor alle duidelijkheid herhalen dat volgens mijn definitie fitness staat voor bodybuilding zonder resultaten.

Over welke uitrusting en fitness toestellen een goede hardcore bodybuilding gym moet beschikken, heb ik elders in detail uitgelegd. Je kan ook een kijkje nemen naar welke bodybuilding toestellen je in mijn denkbeeldige droomgym zou vinden.

Volgens mijn ervaring zijn de populairste merken van fitness toestellen in Belgische bodybuilding gyms: First Class, Hammer Strength, Panatta, Life Fitness, Gervasport, Gym 80, Paramount en Nautilus. Er zijn nochtans heel wat andere goede merken van krachttoestellen op de markt. Een goede bodybuilding gym kan je natuurlijk ook herkennen aan de mensen die er trainen. Als er helemaal geen bodybuilders in de gym rondlopen, heb je waarschijnlijk te maken met een gewoon fitnesscentrum.

Beneden vind je een lijst van de beste bodybuilding gyms die ik in Vlaanderen en Brussel ken. Dit is uiteraard slechts een onvolledige lijst (althans dat hoop ik) die ik bijzonder graag zou uitgebreid zien. Indien je een goede hardcore gym kent, die nog niet in de lijst vermeld staat, laat het me dan alstublieft weten per email zodat ik hem kan toevoegen.

Beste hardcore bodybuilding gyms in België

Better Bodies - Antwerpen
Gym 11 - Hemiksem
American wellness Center - Merksem
Center Gym - Brussel
American Gym - Brussel
Victory Fitness - Zonhoven
Time Release - Lier
Hassogym - Hasselt
Marfac Gym - Herentals
Do It - Turnhout
Spartacus Gym - Gent
First Class Gym - Gent
Body Magic - Peutie Vilvoorde
Fitness First Class - Affligem
Body Health Center - Mechelen
Alfo Fitness & Body Building - Hoevenen
Fit-To-Go - Aalst
Eurofit - Sint-Niklaas
Bloso-Centrum "Julien Saelens" - Brugge
Champion Gym - Tienen
Ampe's Gym - Ledegem
KBBC Bill's Gym - Kortrijk
Vzw Conditiecentrum Tielt - Tielt
Fire Gym - Jette
Human Nature Sports - Lebekke
Gilbert's Gym - Turnhout
Talent Gym - Berchem
Bodyfit Healthcenter - Duffel
Powerhouse Gym - Helchteren
B+C Gym - Borgerhout
Capital Sports - Maasmechelen
Universial Gym - Willebroek
Gold-Gym - Geraardsbergen
Fitness Galaxy - Eernegem
Zie ook IFBB gyms


Top